Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
34,90 zł

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 119,00 zł 119.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Satake Cutlery
Kod produktu: 802-352

Opis

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 86 g

Specyfikacja stali
Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie długo nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 HRC, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.
Skład stali: Węgiel: 0,74%, Chrom: 13,45%, Molibden: 0,18%, Wanad: 0,12%

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium