Nóż do trybowania szeroki kuty VG10 HM 14 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż do trybowania szeroki kuty VG10 HM 14 cm KASUMI
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
- ostrze: stal wysokowęglowa
- twardość 59-60 Rocwell
- kute na gorąco pod naciskiem 300 ton
- stal wzmocniona poprzez młotkowanie
- szerokie ostrze
- metal nietoksyczny
- odporny na korozję i ścieranie
- nie absorbuje zapachów
- nie wywołuje alergii
- rękojeść: żywica poliacetylanowa
- lekka
- wytrzymała
- higieniczna
- dobrze dopasowuje się do kształtu dłoni
Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.
Instrukcja użytkowania
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.
Pielęgnacja
-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotności oraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiec powstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będzie wtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.
UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.