Nóż kuchenny KASANE12,5 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż kuchenny KASANE 12,5 cm KASUMI
Nóż kuchenny 12,5 cm który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny,. Wykonany z utwardzonej wysokowęglowej japońskiej stali. Trzonek noża zapewnia pełną kontrolę.
- ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu i wanadu
- długotrwała ostrość
- rękojeść wykonana z drewna dzikiej wiśni
Instrukcja użytkowania
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.
Pielęgnacja
-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotnościoraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiecpowstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będziewtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.
UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.