Brytfanna do ryb 46cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Brytfanna do ryb 46cm
Wąski i długi garnek ze specjalną wkładką dedykowany jest do gotowania ryb na parze. Smażenie, pieczenie i grillowanie mogą nawet do 30% obniżać zawartość witaminy B. Przyrządzanie ryb na parze zatrzymuje soki w potrawie, zachowując większość wartości odżywczych. Dzięki wkładce bez problemu wyjmiesz przygotowaną rybę w całości a potrawa będzie nie tylko rewelacyjnie smakować, ale też wyglądać. Brytfanna z pokrywą oraz wkładka wykonane są ze stali nierdzewnej. Zestaw może być także wykorzystany do gotowania galantyny i to nie tylko rybnej. Brytfanna nadaje się na wszystkie rodzaje płyt kuchennych z wyłączeniem indukcji, można ją używać w piekarniku. Nie należy przegrzewać brytfanny, garnek przeznaczony jest do wolnego gotowania, zbyt mocne nagrzewanie prowadzi do jego uszkodzenia. Nie należy rozgrzewać pustego naczynia, płomienie nie powinny wychodzić poza spód naczynia. Nie należy dodawać soli do zimnej wody. Naczynie nie służy do przechowywania żywności. Podczas gotowania ryby upewnij się, że woda jest poniżej wkładki. Para nie powinna być zbyt intensywna, ponieważ skóra, tuszka może pęknąć. Aby zapobiec przywieraniu zalecamy stosowanie papieru do pieczenia. Zaleca się myć ręcznie przy użyciu łagodnego detergentu, po umyciu należy dokładnie osuszyć naczynie.
Materiał: stal nierdzewna 18/10
Wymiary całości: wysokość 13,5 cm, długość z uchwytami 50 cm, bez 45 cm, szerokość 15,7 cm
Wymiary wkładki: wysokość 9,5 cm, długość 42 cm, szerokość 12,7 cm