CLASSIC Nóż Chai Dao 17 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż Chai Dao 17 cm CLASSIC WÜSTHOF
WÜSTHOF Classic Chai Dao łączy w sobie kształt Santoku z kształtem chińskiego noża do siekania. Jednak przejmuje nie tylko formę, ale także funkcjonalność obu modeli. Dzięki lekko zakrzywionemu kształtowi ostrza.
Chai Dao nadaje się zarówno do krojenia, jak i siekania, zwłaszcza do płynnego siekania. Ponieważ nóż ten jest wyjątkowo drobno szlifowany w kierunku krawędzi tnącej, nie powinien być używany do siekania kości; zamiast tego polecamy nasz europejski tasak lub nóż rzeźniczy.
- ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15
- wycięte laserowo z jednego fragmentu stali
- 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec)
- bez brody, możliwość ostrzenia noża na całej długości
- pojedyncze nitowanie ostrza do rękojeści
- nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję
- rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen
- odporny na blaknięcie i odbarwienia
Konserwacja noży WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.