CLASSIC Nóż chińskiego szefa 18 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż chińskiego szefa 18 cm CLASSIC WÜSTHOF
Kuty z jednego kawałka stali, zapewniający precyzję. Klasyczny chiński nóż szefa kuchni pozwoli w ciągu kilku sekund posiekać kapustę lub pokroić pomidora w cienkie plasterki, a szerokie ostrze jest również idealny do nabierania przygotowanych składników i przenoszenia ich do garnka.
Drobna krawędź tnąca zapewnia wyjątkową ostrość, ale nie należy go używać do kości ani bardzo twardych owoców (np. kokosów).Do tych zadań polecamy tasak lub nóż rzeźniczy .
- ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15
- wycięte laserowo z jednego fragmentu stali
- 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec)
- bez brody, możliwość ostrzenia noża na całej długości
- pojedyncze nitowanie ostrza do rękojeści
- nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję
- rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen
- odporny na blaknięcie i odbarwienia
Konserwacja noży WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.