Forma do pieczenia żeliwna 23 cm Lodge
Opis
FORMA DO PIECZENIA TART I SZARLOTEK - PRZETRWA POKOLENIA STWORZONA Z MYŚLĄ O TYCH, KTÓRZY POTRZEBUJĄ NIEZAWODNEJ FORMY NA LATA
Forma nadaje się do wypieku wszelkich ciast na kruchym spodzie, owocowych tart, szarlotek, tradycyjnego amerykańskiego chleba kukurydzianego (cornbread), zapiekanych puddingów, a także frittaty. Amator każdej kuchni znajdzie zastosowanie dla tej formy. Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów. Naczynia wykonane z żeliwa: równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne i przyjazne dla środowiska świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół przy wyjmowaniu z piekarnika konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem Forma przeznaczona jest do korzystania tylko w piekarnikach. Nie używać w mikrofalówce oraz na płytach kuchennych. Formę należy myć ręcznie. Wyprodukowano w USA. Produkt fabrycznie sezonowany, gotowy do użycia.
Wymiary: 31,6 x 25,4 x 4,29 cm [dł. x sz. x wys.]; 22,86 cm [śr. wewn.]; 17,78 cm [śr. dna] Gwarancja: 2 lata
Materiał: żeliwo
Kolor: czarny