Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
34,90 zł

Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Usuba 16,5 cm

Dostępność: BRAK TOWARU
Cena: 289,00 zł 289.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kanetsune Seki
Kod produktu: KC-361

Opis

Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Usuba 16,5 cm

Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,0 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,25 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 119 g

Specyfikacja stali
DSR-1K6, Daido stal nierdzewna, opracowana przez Daido Steel Group. Jej skład jest zbliżony do stali AUS6, VG2. Ze względu na ograniczoną twardość wybacza wiele błędów jakie popełniają amatorzy nie przyzwyczajeni do deliatności japońskich noży, niestety elastyczność pozyskana jest kosztem utrzymania ostrości w stosunku do innych stali z większą zawartością węgla. Nóż wykonany z tej stali będzie świetnym pierwszym narzędziem, dzięki któremu nowy użytkownik pozna granice i możliwości japońskich noży oraz nie sprawi kłopotu podczas ostrzenia. Jakość ostrzy wykonywanych z tej stali w dużej mierze zależna jest od hartowania jakie zostanie wykonane przez producenta. Przedział w jakim hartowana jest ta stal wynosi od 57 do 59 HRC.
Skład stali: Węgiel: 0,6 % Chrom: 13,5 % Mangan: 1 % Krzem: 1 % Nikiel: 0,5 % Molibden: 0,1 % Siarka: 0,03 %

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium