Producenci
Produkt dnia
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
Szklanka z podwójnymi ściankami Amo 250 ml
34,90 zł

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

Dostępność: BRAK TOWARU
Cena: 1 499,00 zł 1499.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kanetsune Seki
Kod produktu: KC-465

Opis

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Dane techniczne:
Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
Rękojeść - owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
Twardość - 61-62 HRC
Długość całkowita - 30,6 cm
Długość ostrza - 17,0 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 118 g

Specyfikacja stali
Aogami#2 to wysokowęglowa stal, zaprojektowana do użytku w produkcji narzędzi i noży. Produkowana przez hutę Hitachi, charakterystyczna jedynie dla noży pochodzących z Japonii. Można ją nazwać rozwojową wersją stali Shirogami – jej mieszanka została wzbogacona o pierwiastki zwiększające wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. Większa odporność wiąże się z trudniejszym ostrzeniem, ale stal ta odwdzięcza się bardzo długim trzymaniem ostrości. Stal pozwala hartować się do wysokich wartości rzędu nawet 65 HRC. Ręcznie kute noże z Aogami to najwyższa półka w kwestii wykonania i komfortu pracy, doceniane przez profesjonalnych kucharzy. Aogami i Shirogami zaliczają się do jednych z najczystszych stopów, z minimalną ilością fosforu i siarki, dzięki czemu ich właściwości przewyższają inne stale.
Skład stali: Węgiel: 1,05-1,15% Wolfram: 1,00-1,50% Chrom: 0,30-0,50% Mangan: 0,20-0,30% Fosfor: 0,025% Siarka: 0,004% Krzem: 0,10-0,20%

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium