Mandolina do trufli Microplane
Opis
MANDOLINA DO TRUFLI MARKI MICROPLANE JEST ODPOWIEDZIĄ NA PYTANIE JAK KROIĆ I SERWOWAĆ TRUFLE
TRUFLE W KUCHNI SĄ TRAKTOWANE NIEMAL JAK PRZYPRAWA, SERWUJE SIĘ JE W FORMIE CIENKICH PLASTERKÓW LUB W FORMIE TARTYCH WIÓREK
Dzięki temu profesjonalnemu narzędziu możemy serwować trufle w obu tych formach. Proste ostrze mandoliny ma szerokość 52mm i posiada regulację grubości cięcia. Ostrze jest wyjątkowo ostre i solidne, nie odkształca się pod wpływem nacisku, dzięki temu umożliwia precyzyjne cięcie plasterków nawet o grubości kartki papieru.
Powierzchnia ścierna tarki wykonana jest autorską techniką fototrawienia, jest niezwykle ostra. Ścierane na niej trufle nie są rozrywane ani strzępione oraz zachowują swój pełen smak i aromat. Narzędzie, bo tak śmiało można je nazwać, posłuży również do tarcia oraz krojenia innych produktów w kuchni tj. twardy ser, czekolada, grzyby, czosnek, rzodkiewka i wiele innych. Tarkę należy myć ręcznie. Nie namaczać w wodzie.
Wymiary: 29,6 x 7,3 x 1,6 cm [dł x sz. x gł.]
Materiał: stal nierdzewna 18/10, drewno orzechowe
Kolor: srebrny