Nóż Santoku 17 cm Zen Hammered
Opis
Seria noży Tojiro Zen Hammered to połączenie tradycyjni i nowoczesnej technologii. a klindze zastosowano charakterystyczne młotowanie, dzięki któremu krojone produkty w mniejszym stopniu przyklejają się do klingi. Zastosowana w nożach stal VG-10 o twardości 60 HRC +/-1 zapewnia świetne właściwości cięcia oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść została wykonana z magnolii i zakończona pierścieniem z tworzywa. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin. Jest to idealny wybór do profesjonalnej kuchni, jak również sprawdzi się świetnie w rękach osób, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem.
Wielofunkcyjny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, ziół, mięsa i ryb. Jak każdy nóż Santoku, także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do salaterki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść: drewno magnoliowe
Twardość: 60 HRC +/- 1
Długość całkowita: 30,5 cm
Długość ostrza: 17,0 cm
Szerokość klingi: 4,9 cm
Grubość klingi: 2,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 136 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji