Producenci
Produkt dnia
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

129,00 zł

Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

102,00 zł

Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

105,00 zł

Nóż Sashimi 21 cm Satake Satoru

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 199,00 zł

Cena regularna:

199.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Satake Satoru Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 34,8 cm
Długość ostrza - 20,8 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 182 g

Specyfikacja stali
Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie długo nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 HRC, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.
Skład stali: Węgiel: 0,74%, Chrom: 13,45%, Molibden: 0,18%, Wanad: 0,12%

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium