Nóż Sujihiki 24 cm Pro Flame
Opis
Seria noży Mcusta Pro Flame to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 i okuty 32 warstwami stali nierdzewnej, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się, na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje, bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze: 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść: czerwone laminowane pakka wood
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 37,9 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość klingi: 3,7 cm
Grubość klingi: 1,8 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 155 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji