Producenci
Produkt dnia
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 91,80 zł
szt.
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 94,50 zł
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 116,10 zł

Nóż Szefa kuchni 21 Red Turquoise R2

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 4 199,00 zł 4199.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Takeshi Saji
Kod produktu: HB-51808

Opis

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść - czerwony turkus
Twardość - 63-64 HRC
Długość całkowita -34,0 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 2,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 269 g

Konserwacja
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu. Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji. Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium