Producenci

Nóż do carvingu VG10 HM 9 cm młotkowany

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 609,00 zł

Cena regularna:

609.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-72009

Opis

Nóż do carvingu VG10 HM 9 cm młotkowany KASUMI

Poręczny nóż o krótkim zakrzywionym ostrzu świetnie nadaje się do obierania i oczyszczania okrągłych owoców i warzyw. Dzięki charakterystycznemu kształtowi, łatwo np. obiera ziemniaki czy jabłka pozostawiając cienkie skórki. Również można go używać do precyzyjnego krojenia owoców i warzyw w bardzo małe kawałeczki.

  • ostrze: stal wysokowęglowa
  • twardość 59-60 Rocwell
  • kute na gorąco pod naciskiem 300 ton
  • stal wzmocniona poprzez młotkowanie
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • rękojeść: żywica poliacetylanowa
  • lekka
  • wytrzymała
  • higieniczna
  • dobrze dopasowuje się do kształtu dłoni

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Instrukcja użytkowania

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.

Pielęgnacja

-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotności oraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiec powstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będzie wtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.

UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium