Nóż do chleba KASANE 21 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Nóż do chleba KASANE 21 cm KASUMI
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
- ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu i wanadu
- ząbkowane ostrze
- długotrwała ostrość
- rękojeść wykonana z drewna dzikiej wiśni
Instrukcja użytkowania
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.
Pielęgnacja
-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotnościoraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiecpowstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będziewtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.
UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.