Producenci

Nóż do chleba kuty VG10 HM 25 cm młotkowany

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 909,00 zł

Cena regularna:

909.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-76025

Opis

Nóż do chleba kuty VG10 HM 25 cm młotkowany KASUMI

Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

  • ostrze: stal wysokowęglowa
  • twardość 59-60 Rocwell
  • kute na gorąco pod naciskiem 300 ton
  • stal wzmocniona poprzez młotkowanie
  • metal nietoksyczny
  • odporny na korozję i ścieranie
  • nie absorbuje zapachów
  • nie wywołuje alergii
  • rękojeść: żywica poliacetylanowa
  • lekka
  • wytrzymała
  • higieniczna
  • dobrze dopasowuje się do kształtu dłoni

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Instrukcja użytkowania

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży, a wcześniej mieczy sięga XIII wieku. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały, że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany, a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

-Przed pierwszym użyciem nóż należy delikatnie umyć gąbką z płynem do naczyń i wytrzeć miękką ściereczką.
-Do krojenia używaj drewnianej deski (szkło lub kamień szybko tępią nóż, mogą go wyszczerbić).
-Nie używaj noży do cięcia kości lub mrożonek, ponieważ może to uszkodzić nóż.
-Nóż nie jest odpowiednim narzędziem do otwierania puszek, słoików i butelek.

Pielęgnacja

-Noże Kasumi zalecamy myć ręcznie wydłuży to czas ich żywotności oraz czas między ostrzeniami.
-Nie myj noży w zmywarkach, i nie namaczaj ich, aby zapobiec powstawaniu korozji.
-Nie dopuszczaj do całkowitego stępienia noża, ostrzenie będzie wtedy trudniejsze i może być mniej skuteczne.
-Przechowuj nóż czysty i suchy.

UWAGA:
Noże Kasumi są bardzo ostre.
Zawsze trzymaj je poza zasięgiem dzieci.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium