Nóż do wykrawania 15 cm Tojiro DP3
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Specjalistyczny nóż, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna,
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC,
Waga – 160 g,
Rękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Tojiro DP3 to profesjonalna linia noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal (rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.