Nóż szefa kuchni Kyocera Fuji 17 cm, drewniana rączka
Opis
Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia ziół, warzyw, filetów z mięsa i ryb, a w razie potrzeby także pieczywa. Szeroka, cienka klinga pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić delikatne składniki. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.
Ostrze: ceramika
Wymiary: długość całkowita: 30 cm, długość ostrza: 17 cm, szerokość Klingi: 4,4 cm, grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 105 g
Noże ceramiczne mają jedyne w swoim rodzaju zalety. Nie zawierają stali, więc wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Zaawansowana ceramika Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.