Palnik profesjonalny do flambirowania
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Palnik profesjonalny do flambirowania
Palnik profesjonalny - opalarka do flambirowania ze stopką chrom z czarnym wykończeniem. Palnik -opalarka idealnie sprawdzi się do karmelizacji kremów i deserów , a nawet opalania - obierania warzyw tj.; papryka, pomidory, cebula oraz zamykania mięs. Pojemność palnika to 36 ml gazu co starcza na ok 45 minut pracy.
Palnik nie jest napełniony gazem. Zawór do napełniania gazem znajduje się na spodzie palnika. Przed napełnianiem gazem upewnij się, że zawór i dysza pojemnika z gazem są ściśle do siebie spasowane. Używaj gazu dobrej jakości. Przed napełnianiem potrząśnij kilka razy pojemnikiem. Przesuń suwak regulacji płomienia do pozycji "-" Dyszę pojemnika wsuń prostopadle w zawór. Po napełnieniu urządzenia odczekaj kilka minut, aż gaz ustabilizuje się.
Aby rozpocząć pracę z palnikiem:
- przesuń suwak regulacji płomienia do pozycji "+"
- odblokuj, przesuwając w dół dźwignię bezpieczeństwa - znajduje się ona z tyłu palnika pod guzikiem startera
- naciśnij starter guzik startera nie wciśnie się, jeżeli nie odblokujemy go najpierw dźwignią bezpieczeństwa. Guzik startera należy wcisnąć do końca, jeśli nie będzie dobrze wciśnięty palnik zablokuje się. Należy wtedy ponownie przesunąć dźwignię bezpieczeństwa. Każde zwolnienie startera powoduje zablokowanie urządzenia.
Uwagi dotyczące użytkowania palnika:
- długość płomienia regulujemy suwakiem z prawej strony palnika - przesuwając w kierunku "+" wydłużamy płomień, w kierunku "-" zmniejszamy. Zaleca się tak wyregulować płomień, aby nie był dłuższy, niż połowa końcówki palnika 10 do 25 mm. Pracując z dłuższym płomieniem marnujesz paliwo a płomień jest niestabilny.
- szerokość płomienia podczas pracy regulujemy kontrolerem wlotu powierza oznaczony, umieszczony z obu stron palnika, przesuwamy go palcem do przodu. Zaleca się regulować szerokość powoli, z zachowaniem ostrożności, trzymając palnik w bezpiecznej odległości.
- aby pracować nieprzerwanie przesuń kontroler z lewej strony palnika, uwaga aby, osiągnąć najlepszy rezultat, suwak długości płomienia powinien być ustawiony w połowie. Jeśli będzie ustawiony w pozycji maksymalnej opalarka może nie pracować właściwie. Ważne, aby zakończyć pracę z zablokowanym palnikiem w trybie pracy ciągłej, należy przesunąć guzik do przodu.
Zablokowanie płomienia:
- zwolnić blokadę przesuwając w dół
- wcisnąć starter
- przesunąć włącznik nr 5 do siebie
- płomień ciągły
- zwolnienie włącznika ciągłego płomienia przez przesunięcie do przodu
Wymiary: wysokość 16,5 cm, długość 13 cm, szerokość 7 cm