Patelnia do naleśników Black Steel - stal węglowa
Opis
ULTRA-TRWAŁA PATELNIA NA DŁUGIE LATA IM WIĘCEJ Z NIEJ KORZYSTASZ TYM LEPIEJ SIĘ SPRAWUJE
Patelnie wykonane ze stali węglowej są lekkie i trwałe, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna (patyna) sprawia, że patelnie zyskują warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata. Patelnie ze stali węglowej bardzo szybko i równomiernie nagrzewają się, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia, np. ryby lub steki, wszelkiego rodzaju warzywa, a nawet kasztany. Patelnia dedykowana do użytku na otwartym ogniu (grill, ognisko).
Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 2 mm. Ponieważ metalowa rączka nagrzewa się należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem. Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Przed pierwszym użyciem patelnię należy umyć z ochronnej warstwy woskowej. Do dokładnego umycia patelni wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu patelnię należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.
Co, jeśli zbyt mocno umyjemy patelnię ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować.
Wymiary: 26 cm [śr.]
Waga: 1.39 kg
Materiał: stal węglowa
Kolor: czarny