Producenci
Produkt dnia
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

116,10 zł

Cena regularna: 129,00 zł

Najniższa cena: 129,00 zł
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

94,50 zł

Cena regularna: 105,00 zł

Najniższa cena: 105,00 zł
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

91,80 zł

Cena regularna: 102,00 zł

Najniższa cena: 102,00 zł
szt.

Patelnia do paelli śr. 32 cm MINERAL B ELEMENT

d-5026-32.webp
  • nowość
Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 75,00 zł 75.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: DE BUYER
Kod produktu: D-5026-32

Opis

Patelnia do paelli MINERAL B ELEMENT śr. 32 cm DE BUYE

MINERAL B to seria patelni wykonana z najwyższej jakości stali węglowej, pokryta woskiem pszczelim.
Warstwa wosku pszczelego chroni patelnię przed utlenianiem.
Szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło.
Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw.
Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje wygodę podczas pracy.

Właściwości MINERAL B ELEMENT:
  • Bez żadnych dodatkowych powłok - tylko stal wysokowęglowa!
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy.
Wskazówki użytkowania:

Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.

Zasady pielęgnacji:

Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych.

Jak sezonować patelnię?

KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium