
Patelnia śr. 28 cm CHOC EXTREME
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Patelnia CHOC EXTREME śr. 28 cm De Buyer
Patelnia CHOC EXTREME marki deBuyer to prawdziwe mistrzostwo rzemiosła kulinarnego, łączące niezwykłą trwałość, funkcjonalność i design.
Patelnia wykonana jest z odlewanego pod ciśnieniem – ekstremalnie trwałego - aluminium. Grubość korpusu patelni 7 mm sprawia, że powłoka nieprzywierająca jest dobrze chroniona. Dzięki grubemu korpusowi patelnia doskonale radzi sobie z deformacją, uderzeniami i nagłymi zmianami temperatury. Najwyższej jakości powłoka PTFE (politetrafluoroetylen) nanoszona jest bezpośrednio na odlewanym aluminium, co sprawia, że jest bardziej odporna niż w przypadku powłoki nakładanej warstwowo. Jej wyjątkowa odporność na ścieranie sprawia, że patelnia zachowuje swoje właściwości non-stick aż o 50% dłużej niż inne patelnie tego typu, co czyni ją ekonomicznym wyborem. Powłoka non-stick nie zawiera szkodliwych dla zdrowia związków chemicznych PFOS (kwas perfluorooktanosulfonowy) oraz PFOA (kwas perfluorooktanowy), i pokrywa zarówno wewnętrzną, jak i zewnętrzną stronę patelni. Dzięki wysokiej jakości powłoce nieprzywierającej możesz przygotowywać zdrowe dania z minimalną ilością tłuszczu.
Ergonomiczna, nienagrzewająca się rękojeść patelni wykonana jest ze stali nierdzewnej. Dobrze chroni przed gorącem i nadaje patelni wyjątkowy wygląd. Uchwyt jest trwale nitowany. Trwałe nitowanie uchwytów to gwarancja wygody i długotrwałości patelni. Polerowany na wysoki połysk stalowy uchwyt doskonale prezentuje się w połączeniu z głęboką czernią powłoki non-stick.
Patelnia CHOC EXTREME nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym kuchenek indukcyjnych. Ta patelnia jest idealna do utrzymania stałych warunków gotowania, ponieważ jej bardzo gruba podstawa eliminuje nagłe, niepożądane reakcje w przypadku zbyt dużego nagrzania. Co więcej, można jej używać w piekarniku w temperaturze maks. 250°C (z wyjątkiem funkcji „grill”), daje to jeszcze więcej możliwości kulinarnych. Nadaje się idealnie do delikatnego podsmażania ryb, warzyw, roślin strączkowych. Patelnie nieprzywierające są idealne do duszenia, podgrzewania, gotowania i przygotowywania delikatnych dań. Doskonale sprawdza się również podczas duszenia, odgrzewania gotowych dań czy zagęszczania sosów. Aby smażyć, przyrumienić czy grillować, lepiej użyć patelni stalowej.
Nie należy „przegrzewać patelni” lub nagrzewać jej gdy jest pusta. Unikaj narażania patelni na szok termiczny. Przy przygotowywaniu posiłków z wykorzystaniem tej patelni nie używaj metalowych przedmiotów, ponieważ mogą one bezpowrotnie uszkodzić powierzchnię non-stick.
Patelnie należy myć wyłącznie ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnych gąbek.
Każda patelnia CHOC EXTREME jest produkowana we Francji, co oznacza, że spełnia najwyższe standardy jakości.
Patelnia CHOC EXTREME to nie tylko niezbędne narzędzie kuchenne, ale także akcesorium, które ozdobi Twoją kuchnię i doda jej wyjątkowego uroku. Patelnia CHOC EXTREME to połączenie trwałości, funkcjonalności i designu.
Cechy produktu:
- solidny korpus patelni (grubość 7 mm) wykonany z odlewanego aluminium
- ekstremalnie wytrzymała – odporna na deformacją, uderzenia i nagłe zmiany temperatury przypadku zbyt dużego nagrzania
- ergonomiczny, nienagrzewający się uchwyt - wykonany z polerowanej stali nierdzewnej
- trwałe nitowanie uchwytów patelni
- powłoka PTFE bez szkodliwych dla zdrowia związków chemicznych PFOS oraz PFOA - nanoszona bezpośrednio na odlewane aluminium jest bardziej odporna niż powłoki nakładanej warstwowo
trwałość nieprzywierającej powłoki PTFE - aż o 50% dłużej w stosunku do innych patelni tego typu - możliwość stosowania na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji
- możliwość stosowania w piekarniku w temperaturze maks. 250°C (z wyjątkiem funkcji „grill”)
- idealna do utrzymania stałych warunków gotowania - bardzo gruba podstawa eliminuje nagłe, niepożądane reakcje w przypadku zbyt dużego nagrzania
- nie należy przegrzewać patelni lub nagrzewać jej gdy jest pusta
- nadaje się do podsmażania (ryb, warzyw, roślin strączkowych), duszenia, odgrzewania gotowych dań, zagęszczania sosów
- nie należy używać metalowych przyborów kuchennych, które mogą uszkodzić powłokę patelni
- należy myć ręcznie
- przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
- produkowano we Francji
- wysokość 4,7 cm
- średnica 28 cm