Rondelek żeliwny 0,44 l
Opis
TRWAŁY, SOLIDNY, NA LATA NIE BOI SIĘ USZKODZEŃ, NIE BOI SIĘ OGNIA
Poręczny, mały rondelek. Świetnie nadaje się do topienia masła i serów, do sosów, do podgrzewania małych porcji. Znajdzie się dla niego miejsce w każdej kuchni, zarówno domowej jak i na biwaku, działce czy campingu. Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
-równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne
-przyjazne dla środowiska
-można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.
-świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
Uwaga: rączki nagrzewaja się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem. Rondelek należy myć ręcznie.
Wymiary: 11,2 cm. [śr.]; 23,6 cm [ dł. z rączką]; 6,5 cm [wys.]
Materiał: żeliwo