Producenci
Produkt dnia
Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

102,00 zł

szt.

Termometr do pieczenia mięs OVEN

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 214,00 zł 214.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: MASTRAD
Kod produktu: MA-F73000

Opis

Termometr do pieczenia mięs OVEN

Idealny łosoś, bez zaglądania do piekarnika non stop, rozpływające się foie gras ... przyrządzenie produktów "w punkt" oznacza, że przeszedłeś już 50% drogi do bycia kucharzem. Dzięki termosondzie z Mastrada uchwycisz moment idealnego wysmażenia czy upieczenia a to już połowa sukcesu. Aby przyrządzić średnio wysmażony stek, wystarczy wybrać temperaturę lub tryb pieczenia zaprogramowany w urządzeniu, wsunąć sondę w mięso a urządzenie umieścić na zewnątrz bezpośrednio na metalowej obudowie piekarnika. Na tylnej ściance znajdą się 2 silne magnesy, umożliwiające umocowanie na metalowych elementach. Pamiętaj muszą one pozostawać chłodne, nie nagrzewać się w trakcie pieczenia. Po osiągnięciu pożądanego stopnia przyrządzenia rozlegnie się alarm. Sonda sprawdzi się również przy robieniu konfitur i dżemów, praktyczny klips pozwoli umieścić sondę na garnku.
Uwagi dotyczące użytkowania:
-Sondę należy umieszczać w środku przygotowanej potrawy, nie na brzegu.
-Przed rozpoczęciem pomiaru należy upewnić się, że sonda jest zimna, a następnie wyjąć i włożyć baterię.
-Sondę i kabel czyścimy wilgotną ściereczką, nie należy zanurzać w wodzie urządzenia.
-Nie wolno wkładać urządzenia do piekarnika, powinno ono pozostawać na zewnątrz: w piekarniku pozostaje sonda i kabel łączący z urządzeniem bazowym.
-Nie dotykaj sondy i kabla wyjmując z piekarnika, są one gorące i możesz poparzyć się.
-Urządzenie przeznaczone jest do mierzenia temperatury, maksymalnie do 210 stopni Celsjusza. Jeżeli użyjesz urządzenia powyżej tej temperatury, urządzenie wyświetli komunikat "HI" a gwarancja straci ważność.
-Urządzenie działa na baterię R03(AB) AAA 1,5 V ( 1 w zestawie)

Korzystanie ze wstępnie zaprogramowanych czasów i temperatur
Przed rozpoczęciem pracy umieść na ekranie w wybranym języku menu do wyboru: hiszpański, francuski, niderlandzki,włoski, niemiecki lub angielski, brak w języku polskim, to Ci zdecydowanie ułatwi pracę z urządzeniem. W menu znajdziesz: rodzaje mięs i stopień wysmażenia/upieczenia oraz funkcję manual do ręcznego ustawiania czasu i temperatury.
Do wyboru: wołowina, wieprzowina drób, cielęcina i jagnięcina,
stopnie to: done, well, medium med, rare i rare.
Wybierz rodzaj mięsa używając przycisku A, stopień przyrządzenia - B, alarm włączysz suwakiem C. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Po osiągnięciu odpowiedniego stopnia przyrządzenia w urządzeniu włączy się alarm Ręczne ustawianie czasu i temperatur Wybierz temperaturę za pomocą suwaka D i włącz urządzenie przyciskiem suwakiem C - pozycja ON, wybierz z Menu funkcję MANUAL używając przycisku A a następnie naciśnij M wyświetli się temperatura +/- pozwoli Ci wybrać pożądaną, zatwierdź za pomocą M. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Analogicznie ustawiasz alarm.

Wymiary urządzenia bazowego: wysokość 2 cm, długość 12 cm, szerokość 7,5 cm
Wymiary sonda: długość 13,5 cm,
Wymiary kabel: długość 110 cm,

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium