Termometr do pieczenia mięs OVEN
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Termometr do pieczenia mięs OVEN
Idealny łosoś, bez zaglądania do piekarnika non stop, rozpływające się foie gras ... przyrządzenie produktów "w punkt" oznacza, że przeszedłeś już 50% drogi do bycia kucharzem. Dzięki termosondzie z Mastrada uchwycisz moment idealnego wysmażenia czy upieczenia a to już połowa sukcesu. Aby przyrządzić średnio wysmażony stek, wystarczy wybrać temperaturę lub tryb pieczenia zaprogramowany w urządzeniu, wsunąć sondę w mięso a urządzenie umieścić na zewnątrz bezpośrednio na metalowej obudowie piekarnika. Na tylnej ściance znajdą się 2 silne magnesy, umożliwiające umocowanie na metalowych elementach. Pamiętaj muszą one pozostawać chłodne, nie nagrzewać się w trakcie pieczenia. Po osiągnięciu pożądanego stopnia przyrządzenia rozlegnie się alarm. Sonda sprawdzi się również przy robieniu konfitur i dżemów, praktyczny klips pozwoli umieścić sondę na garnku.
Uwagi dotyczące użytkowania:
-Sondę należy umieszczać w środku przygotowanej potrawy, nie na brzegu.
-Przed rozpoczęciem pomiaru należy upewnić się, że sonda jest zimna, a następnie wyjąć i włożyć baterię.
-Sondę i kabel czyścimy wilgotną ściereczką, nie należy zanurzać w wodzie urządzenia.
-Nie wolno wkładać urządzenia do piekarnika, powinno ono pozostawać na zewnątrz: w piekarniku pozostaje sonda i kabel łączący z urządzeniem bazowym.
-Nie dotykaj sondy i kabla wyjmując z piekarnika, są one gorące i możesz poparzyć się.
-Urządzenie przeznaczone jest do mierzenia temperatury, maksymalnie do 210 stopni Celsjusza. Jeżeli użyjesz urządzenia powyżej tej temperatury, urządzenie wyświetli komunikat "HI" a gwarancja straci ważność.
-Urządzenie działa na baterię R03(AB) AAA 1,5 V ( 1 w zestawie)
Korzystanie ze wstępnie zaprogramowanych czasów i temperatur
Przed rozpoczęciem pracy umieść na ekranie w wybranym języku menu do wyboru: hiszpański, francuski, niderlandzki,włoski, niemiecki lub angielski, brak w języku polskim, to Ci zdecydowanie ułatwi pracę z urządzeniem. W menu znajdziesz: rodzaje mięs i stopień wysmażenia/upieczenia oraz funkcję manual do ręcznego ustawiania czasu i temperatury.
Do wyboru: wołowina, wieprzowina drób, cielęcina i jagnięcina,
stopnie to: done, well, medium med, rare i rare.
Wybierz rodzaj mięsa używając przycisku A, stopień przyrządzenia - B, alarm włączysz suwakiem C. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Po osiągnięciu odpowiedniego stopnia przyrządzenia w urządzeniu włączy się alarm Ręczne ustawianie czasu i temperatur Wybierz temperaturę za pomocą suwaka D i włącz urządzenie przyciskiem suwakiem C - pozycja ON, wybierz z Menu funkcję MANUAL używając przycisku A a następnie naciśnij M wyświetli się temperatura +/- pozwoli Ci wybrać pożądaną, zatwierdź za pomocą M. Umieść sondę w mięsie przed włożeniem do piekarnika, mierzenie temperatury uruchamiasz przyciskiem E. Analogicznie ustawiasz alarm.
Wymiary urządzenia bazowego: wysokość 2 cm, długość 12 cm, szerokość 7,5 cm
Wymiary sonda: długość 13,5 cm,
Wymiary kabel: długość 110 cm,