Producenci
Produkt dnia
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC  Lekue
Lunchbox TO GO z przegródką ORGANIC Lekue

129,00 zł

Foremki do bajgli 6 szt.
Foremki do bajgli 6 szt.

102,00 zł

Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue
Pojemniki do żywności bez plastkiu 3 szt. Lekue

105,00 zł

Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku Mfg Daichi

Wysyłka w: 1-3 dni
Cena: 1 129,00 zł

Cena regularna:

1129.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Satake Cutlery Mfg Daichi Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku

Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z 69-warstwowej stali z rdzeniem MVS10Cob hartowanym do twardości 60 HRC, są idealne do środowiska domowego. skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 18 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb.

Profesjonalny japoński nóż Santoku Satake Daichi 18 cm

Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 60 HRC +/- 1'
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 160 g

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Satake Daichi 20 cm

Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob 
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 20 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 170 g

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium