Nóż Santoku 18 cm Classic Damascus Corian
Opis
Seria noży Mcusta Damascus Corian to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 i okuty 32 warstwami stali nierdzewnej, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się, na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z corianu, który charakteryzuje się , bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć i wysokie temperatury.
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze: 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść: kompozyt corian
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 31,5 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 200 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji