Nóż do pieczywa 23 cm Classic Damascus Corian
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Seria noży Mcusta Damascus Corian to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 i okuty 32 warstwami stali nierdzewnej, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się, na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z corianu, który charakteryzuje się , bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć i wysokie temperatury.
Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie, ząbkowane ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze: 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść: kompozyt corian
Twardość: 61 HRC +/- 1
Długość całkowita: 37 cm
Długość ostrza: 23 cm
Szerokość klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: 1,7 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 182 g
Wskazówki dotyczące eksploatacji i konserwacji noży znajdują się w załączonej poniżej instrukcji. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią aby użytkowanie produktów było satysfakcjonujące.
Instrukcja konserwacji i pielęgnacji